22.12.2022 - Elin Hæreid

Ei skikkelig gladmelding fra SK Brann, og tidenes yngste proffsignering fra Årdal.
 
(Innlegg publisert på SK Brann sine medier, og som me har fått løyve til å publisere):
«Julian Lægreid (15) fra Årdal har signert proffkontrakt med Brann-Akademiet.
– Jeg gleder meg til å komme til en så stor klubb, og for meg er det en fin ekstra motivasjon til å utvikle meg videre, sier Lægreid.
 
15-åringen kommer fra Årdal, og har gått gradene i klubben med samme navn. I år spilte han 16 kamper og scoret 12 mål for A-laget i fjerdedivisjon, der Årdal glapp på opprykket med ett mål i målforskjell mot Sogndal 2.
 
Blir lånt tilbake
Kontrakten med Brann-Akademiet gjelder fra 1. januar 2023 og ut 2025. Han går fortsatt i 10. klasse i Årdal og skal fullføre skoleåret der. Dermed lånes han tilbake til Årdal FK første halvdel av 2023, slik at han får fullført skolegangen. Til høsten skal han begynne på videregående i Bergen.
 
Lægreid har primært spilt venstrekant, og har i år fått debuten på G15-landslaget. Han beskriver seg som spiller slik:
– Jeg er rask og teknisk, og har en bra skuddfot, sier han.
I Brann skal han være med i treningsgruppen til Brann 2 og fases inn der, men G17- og G19-laget i nasjonale serier blir også en kamparena han skal spille på.
 
– Julian er en spennende ung spiller vi i SK Brann har stor tro på. Han var sammen med oss en uke i høst og det viste seg at spiller og klubb var en god match. Derfor er det kjekt at Julian velger Brann som klubben å utvikle seg videre i. Vi gleder oss til å jobbe sammen med han, med felles mål om at han skal bli toppspiller, sier faglig leder i Brann-Akademiet, Aksel Bergo»
 
Her i Årdal FK står jubelen i taket. Trenar Morten Brandsdal seier i ein uttale: Me ønsker Julian alt godt og vi skal være med å utvikle han fram til sommeren, i samarbeid med SK Brann. Det er godt å se at Årdalsfotballen kan produsere spillere til klubber på høyere nivå.
 
Sportssjef Alf Roger Lereng: Årdal FK er glade for mulighetene Julian får i SK Brann. Det viser at det gror godt i Årdalsfotballen. Det har vore ein veldig god og ryddig prosess med SK Brann fra dag ein. Me vil i saman med SK Brann sørge for at Julian får ein god fotballkvardag med oss fram til sommaren. Me ynskjer at Julian lykkast mest mulig med sin fotballkarriere og gledar oss til å følgja han framover.
 
Heile Årdal FK gratulerer Julian Lægreid med sin aller første proffkontrakt! Me er så utrulig stolte av deg!
Foto Elin Hæreid